Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

mašlomcha

7. 9. 2010 14:07
je to naprosto geniální

teď to jen co nejdříve poradit europoslancům do Bruselu. Za takových pár let by potom mohlo přijít z Bruselu i nějaké to dopručení. Možná dříve než, kdyby to chtěli zavést naši zákonodárci.

R^ 

0 0
možnosti
D

Draggo

6. 9. 2010 18:00
Tak na tu letenku do Kanady

by snad sla udelat vyjimka...:-P

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

6. 9. 2010 1:36
Co člověk který vydělává

a potřebuje k tomu cestovat, aby vydělal a splatil dluhy???

0 0
možnosti
H

Heralik13

6. 9. 2010 9:29
Re: Co člověk který vydělává

No, od toho je soud, který na něj exekuci uvalil a který jí (pokud se tak dlužník domluví s věřitelem) může zrušit. Pokud mu věřitel uvěří, že chce dluh splatit výjezdem za hranice, tak prosím. Ovšem nezapomeň, že ten dlužník dluh neřešil a nechal to dospět až do exekuce. Což vypovídá trochu o jeho duveryhodnosti. Pak se nemůže divit, když věřitel řekne NE.

0 0
možnosti
F

friends.007

5. 9. 2010 23:38
Jasný souhlas

Plně s touto možností souhlasím. Nejdřív se zbavit dluhů a pak cestovat.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

5. 9. 2010 22:41
No nevím,

sice to nemám podloženo čísly, ale přijde mi, že notorických neplatičů, kteří mají neodolatelnou touhu opustit Schengen, bude pro ekonomické ospravedlnění něčeho takového dost málo.

Účinnější mi přijde naplno využít možnosti, které už dnes výkonné moci dává náš právní řád.

0 0
možnosti
ŠB

Qeebee

5. 9. 2010 18:34
Tvrdost vs. vymahatelnost.

Sebetvrdší právní norma je k ničemu, pokud není vymáhána. Upřímně pochybuji o funkčnosti takového opatření v Rusku. Jsou na tom s vymáháním práva pozadu oproti nám. A že ČR na tom není nijak extra (viz bodový systém).

0 0
možnosti
A

asako

5. 9. 2010 19:08
Re: Tvrdost vs. vymahatelnost.

Pochybovat samozřejmě můžete. Relevantní informace nemáte. Pouze dohady.

0 0
možnosti
SB

Morgiana

5. 9. 2010 17:25
Ještě

Jak by autor řešil situaci , kdy exekuce teda je, dlužník splácí a pracuje tak, že musi vyjiždět za hranice? Takže by byl bez práce a bez možnosti dluh zaplatit? Sorry pane ale Vaše uvaha je zcela mimo mísu . V púoslední dobe si začínám myslet, že nemít peníze je větší zločin než vražda . Za vraždu jsi za 8 let v pohodě , Dluh ti může zničit celý život:(

0 0
možnosti
TJ

vioš

5. 9. 2010 17:38
Re: Ještě

Mít ve výpisu trestů uvedenou vraždu a v životopise 8letou pauzu, to není v klidu.  Pokud dluh splácíš podle dohody, nejsi neplatič :)

0 0
možnosti
OB

bardy

5. 9. 2010 14:01
domácí vězení

Exekuce je soudní nařízení a za přečin se dává jeden trest, dávat navíc takovéto vězení... z Ruska bych si příklad nebral, je to krok zpět. EU

0 0
možnosti
T

TB29

5. 9. 2010 15:32
Re: domácí vězení

máš to volajako pomýlené, soud nařídí , že máš pod pohrůžkou zabavení movitého či nemovitého majetku zaplati , jestli je toto u tebe sankce tak je mi líto tvých věřitelů.

0 0
možnosti
PP

ppelc

5. 9. 2010 14:00
Kravina

do zahranici se jezdi pouze na dovolenou? Vetsina zahranicnich cest je pracovnich. Tzn neplatis nepustime te do prace je, tedy kravovina.

0 0
možnosti
PP

ppelc

5. 9. 2010 14:05
Re: Kravina

Nehlede na to, ze u statu, ktery je v Shengenskem prostoru je to jaksi nepalikovatelne. To je aplikovatetelne pouze v ruskem samoderzavi...

0 0
možnosti
MH

Larry Matejka

5. 9. 2010 13:56
No nevím..

V dnešní době, kdy se občan stal pro stát i obce zdrojem příjmů a ty z něj koukají vytlouct poslední niklák za každou cenu... Běžné je například zneužívání obecní a městské policie. Díky kamerovým systémům se může stát komukoli, že se ocitne v roli dlužníka... Hodně cestuji a tak není problém nechytit pár obsílek... Nikdy jsem neměl problém zaplatit nějaké ty fiat peníze tištěné z čistého vzduchu za pokuty. Ať se parazit třeba udáví, že...  Jsem ochoten i přihmouřit očko nad státem legislativně institucionalizovaným vydíráním v podobě exekuce a kvůli jedné pokutě za tisícovku zaplatit jakémusi vyděračovi, pardon exekutorovi, osm dalších tisíc za napsání dvou dopisů.  Zahraniční cesty mi přináší o řády větší prostředky a kdyby mi někdo kvůli prkotině, jako "misnutá" pokuta v takové cestě zabránil asi bych byl ochoten prosoudit celoživotní úspory. Proč? Neměla by nastat ta situace, kdy parazit zahubí svého hostitele... Česká legislativa se k tomu stavu blíží.

0 0
možnosti

pletiplot

6. 9. 2010 8:44
Re: No nevím..

Kdyby šlo o jednu missnutou pokutu v řádu jednotek tisíc, mohl bys ji samozřejmě zaplatit na letišti. Ale missnuté pokuty se to netýká, týkalo by se tě to jen, pokud by byla nařízena exekuce. Ale v téhle zemi bych tohle skutečně nezaváděl, je to pčíliš nebezpečné. Exekutoři jsou zcela mimo státní kontrolu, spolčený se zkorumovanýma soudama. Známe bezpočet případů, kdy podvodník vyrobí falešnou antidatovanou fakturu nebo smlouvu, kamarád rozhodce rozhodne v pondělí, kamarád soudce to uzná v úterý, povolí exekuci ve středu a ve čtvrtek už ti odvážejí majetek. A nic se nedozvíš, dokud ti to v pátek nedoručí pošta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4021x
Jsem navždy mladý padesátník se zájmem o dění kolem sebe. Jsou témata která mi nejsou lhostejná a o nich hodlám psát.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky